Sposób przygotowania

Karczek najlepiej przygotować wieczorem .Rozcinamy tak ,żeby powstał nam możliwie duży i równy płat mięsa . Możemy zbić go troche celem wyrównania garbów.Nacieramy równomiernie solą i przyprawami i zostawiamy do rana. Następnie rozmrazamy szpinak i dusimy do miękkości i do odparowania wody. Solimy, wciskamy do niego dużo czosnku i odrobinę gałki muszkatolowej. Mozzarellę kroimy na drobno i dajemy do zimnego szpinaku , mieszamy. Tak przygotowanym farszem smarujemy płat mięsa rolujemy i obwiązujemy nadając kształt. Wkładamy do rękawa i pieczemy pól godziny w wysokiej temper.200*C następne 50 minw 170*C. 20 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw aby ładnie mięsko się zarumieniło .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pyszne:)
  • 3
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Widziałam ten przepis, gdy jeszcze nie lubiłam szpinaku.Za to teraz chętnie skorzystam.
  • 10
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    SKŁADNIKI: ok. 1,5 kg karkówki wieprzowej Przyprawy jakie lubimy do natarcia mięsa czyli pieprz ,ziele ang.,liść laur. , czosnek ,sól lub gotowa mieszanka do karkówki 1 opakowanie szpinaku mrożonego 2 kulki mozzarelli gałka muszkatołowa sznurek do obwiązania mięsa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    ładnie się prezentuje!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawe połączenie!
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pysznie wygląda!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    Nie lubię szpinaku ale w takim połączeniu muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    wygląda super
  • 5
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pycha takie mięsko
  • 3
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    jeszcze takiego nie jadlam, ale wyglada apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ale składniki niekompletne:(
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Rolada ekstra klasa, wyglada przepysznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    rewelacyjna ta karkóweczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewaa

    świetny pomysł...rolada wygląda apetycznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    ale pychotka!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    chce taka roladę do chlebusia !!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    apetyzne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pięknie się prezentuje .... tak wiosennie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ale pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    znakomitość.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super połączenie,to moje smaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !