Sposób przygotowania

Liście szpinaku dokladnie opłukać , pociąć na drobno i ugotować To samo zrobić z fasolą . Ja namaczam fasolkę na noc i zawsze gotuję więcej fasolki robiąc jeszcze po bretońsku , ponieważ nie opłaca mi się malej ilości tak długo gotować . Miękką fasolkę kroję na drobno (babcia moja przeciskała ją przez sitko ) ja natomiast lubię jak czuję drobniutkie kawałeczki. Do gotującej fasolki dodaję kostkę mięsną albo warzywną wtedy jest ona smaczniejsza. Dodaję drobną fasolkę do szpinaku, mieszam. Z łyżki mąki i masła robię zasmażkę zaciągam szpinak , doprawiam solą , pieprzem i czosnkiem . Podaję z jajkiem gotowanym lub smażonym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo często jadamy szpinak w różnych wersjach :)
  • 10
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    SKŁADNIKI: Ok 1 kg liści szpinaku kilka ząbków czosnku sól pieprz po lyżce mąki i masła na zasmazkę Szklanka fasoli obojętnie jakiej Kostka mięsna lub inna
  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Z fasolką szpinaku nie jadłam. Fajna odmiana!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Beata73

    bardzo smaczny i zdrowy
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Podoba mi się połączenie: szpinak i jajko :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    z fasolą jeszcze nie robiłam Trzeba spróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Robię inaczej ale też jest dobry:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe z tą fasolą
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Lubię szpinak,ale z fasolka nie jadłam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    wspaniały
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam szpinak (ostatnio udało mi sie przekonać do niego resztę rodzinki ;p)...więc zabieram Twój przepisik napewno wypróbuję:)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ciekawe czy dobre:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dla mnie to zupełna nowość, lubię i szpinak i fasolę, więc chętnie wypróbuję. Czy jeśli fasola jest drobna to też ją kroisz czy tylko np. Jaśka?
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    szpinak to ja lubię,,pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    apetycznie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię szpinak.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !