Sposób przygotowania

Smażymy naleśniki.

Na drugiej patelni podsmażamy posiekane dwa ząbki czosnku na oleju, dorzucamy mrożony szpinak. Solimy pieprzymy do smaku. Dusimy powoli mieszajac co jakiś czas.

Pieczrki umyte i pokrojone dusimy na osobnej patelni. Można lekko je posolić żeby szybciej puściły wodę. Gdy już sie poddusza ok 15 min dorzucamy je do wcześniej duszącego sie szpinaku, mieszamy i dusimy jeszcze 10 min.

Na koniec dodajemy śmietankę, starty zółty ser, doprawiamy sola i pieprzem. 5 min i farsz nakładam na placki nalesnikowe - najchętniej jeszcze ciepłe, ale mozna je odsmazyc lub podgrzać w mikrofali...

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    ciekawe, lubie szpinak :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gryczyn

    Muszę spróbować, nigdy nie jadłam naleśników ze szpinakiem.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anya_86

    też nigdy takich nie jadłam, a zdrowe takie są, i ładnie wyglądają:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    obrzydliwe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    ciekawe az trzeba kiedys spróbowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Mam tylko pytanie po co ta gorzka żołądkowa ?
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    tylko nie szpinak!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    na pewno nie zjem tego
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mariolka1

    też jestem ciekawa tego składnika jakim jest wódka, a mianowicie po co?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    po żołądkowej lepiej smakują:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawe..
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawe..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !