Sposób przygotowania

Szybke obwiazac nicia z kawalkiem sloniny i natrzec przyprawami. Pozostawic w lodowce na co najmniej dobe. Podsmazyc, rumieniac z kazdej ze stron, po czym przelozyc do rondla, zalac rosolem i winem, dodac cebule i przyprawy, gototwac ok 1,5 godz na srednim ogniu, przewracajac mieso co jakis czas. Przygotowac jakbla, nie obierac, przekroic na pol i wydrazyc srodek. W srodek wlozyc dzem i posypac majerankiem. Na forme do pieczenia wylac niewielka ilosc oleju. Wyjac szynke i wlozyc do formy. Szynke polac wywarem z garnka. Obrac zabki czosnku, pokroic w cienkie plastry i wylozyc na szynce, posypac majerankiem. Podpiec do zarumienienia czosnku, wyjac, ulozyc jablka dookola szynki i calosc polac plynnym miodem. Zapiekac dodatkowe 40-50 minut w 180 stopniach, co jakis czas podlewajac wytworzonym sokiem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    piękny, porządny kawał mięsa - o niebo lepszy od sklepowej wędliny
  • 2
    original
    Opublikowano

    bernika

    rewelacyjna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    swietnie sie prezentuje
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniała!
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Piękny- już mi się jeść chce!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    znakomite mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !