Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kałpun

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

słonina 25 dkg
cebula 1
chleb czerstwy 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kałpun

2,5 litra wody gotować przez 5 minut. Dodać pieprz i sól. Czerstwy chleb pokroić w kostkę. Podobnie pokroić słoninę i usmażyć na złoty kolor. Dodać drobno posiekaną cebulę i zarumienić na tym tłuszczu. Chleb zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na 1 min. Nie odcedzając dodać słoninę usmażoną z cebulą. Zamieszać i smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna47 24.08.2012 19:04
chyba nie spróbuję
Margo1 13.06.2011 04:14
nie robiłam
cukiereczek 15.02.2011 11:29
wygląda pysznie
Barbara55 01.02.2011 15:49
takie sobie
kielcok1 23.01.2011 15:05
dobre to to nie jest
rakow2
rakow2 24.11.2010 19:29
słabe i niesmaczne
ewelinapac 24.11.2010 13:58
ciekawe
marzencia2007 16.10.2010 11:27
fajny przepis :)
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:55
super
grasylwia 02.07.2010 23:31
Jak byłam mała tata mi często takie coś serwował ;)
mehia 14.06.2010 08:09
dla studenta w sam raz :)
remprzem 24.04.2010 14:13
Bardzo ekonomicznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak