Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzowa z fetą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
ser feta 0,5 op
natka pietruszki 1 peczek
cukier puder 5 lyzeczek
pieprz 1 szczypta
sok z cytryny 2 lyzeczki
arbuz
oliwa 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowa z fetą

Cebulę kroimy w piórka.

Skrapiamy sokiem z cytryny i zasypujemy cukrem pudrem (ok. 2 łyżki ).

Arbuza i fetę kroimy w kostkę.

Mieszamy z pokrojoną natką i miętą.

Dodajemy cebulę razem z sokiem , którym była zalana.

Zalewamy odrobiną oliwy i pieprzymy.

* Nie solimy , gdyż feta jest słona!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra15 19.08.2012 19:39
Ciekawe połączenie ;-)
niedozywiona 19.08.2012 19:03
ciekawy pomysł na arbuza
Emilia22 19.08.2012 18:26
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak