Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie greckim

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
marchew 1 kg
korzeń pietruszki 4 duze sztuki
cebula 5
jaja 2
koncentrat pomidorowy do smaku
cytryna 0,5
seler 1 maly
cukier 1 lyzka
Liść laurowy suszony Prymat 3
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie greckim

Filety rybne oplukac, pokroic kazdego na kilka czesci, wrzucic do miski, skropic sokiem z cytryny i odstawic w chlodne miejsce, a potem kazdy kawalek umoczyc w rozkloconych jajach i usmazyc nie spiekajac. Cebule przekroic na pol i pokroic w piorka. Cebule krotko zeszklic na oleju i dodac 1 lyzke cukru. Marchew, pietruche i selera, starkowac na tarce o grubszych oczkach. Do duzego garnka wlac na dno ok 2 cm wrzacej wody i wrzucic starkowane warzywa. Doprawic przyprawami. Gotowac ok 30-40 minut. Po 15 min gotowania dodac sporo koncentratu i dalej dusic. Na koniec odparowac lub odlac wode. Do salaterek ukladac warstwami: sos-ryba-sos-ryba. Smaczne na zimno jak i na cieplo. Mozna udekorowac natka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 20.11.2010 11:25
rybka pyszna też taką robie
eli_555 29.10.2010 23:28
pycha rybka
beatkaa153 14.10.2010 10:41
pychota:)
beatkaa153 22.09.2010 20:53
uwielbiam taką rybkę:):)
wedith1 06.09.2010 21:28
Aj jak ja lubię rybkę w sosie greckim!
SmacznaPyza 01.09.2010 09:35
bardzo lubię taką rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak