Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki w bułce tartej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
mleko 2 łyżki
tłuszcz do smażenia 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 kg
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki w bułce tartej

Pieczarki umyć, osuszyć ściereczką. Jajko rozbić widelcem , dolać mleko. Pieczarki posolić, można nieco popieprzyć. Maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na bardzo gorącym tłuszczu, rumieniąc z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 18.09.2010 00:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak