Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe żeberka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ładne kawałki żeberek 1 kg
miód 3 łyżki
brandy 5 łyżek
olej 3 łyżki
jasny sos sojowy 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe żeberka

Miód wymieszczc z ziołami. Podzielone na porcje żeberka opruszyc sola i pieprzem, włożyc do marynaty przygotowanej z sosu sojowego i brandy. Odstawic na minimum 2 godziny. Po tym czasie wyciągnąc i smarowac miodem z przyprawami. Piec na grilu z obu stron, od czasu do czasu smarując dodatkowo miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 27.07.2011 09:17
rewelacja
szajba2 04.04.2011 15:27
kiedyś jadłem, może być
alaaa 01.04.2011 15:23
pycha,a już za niedługo sezon otwarty,,
berys18 10.02.2011 07:28
super przepis
Barbara55 01.02.2011 15:49
może być
aeksandra 25.11.2010 11:22
bardzo lubię żeberka i do tego miód..pyszności
rakow2
rakow2 24.11.2010 19:28
dobre
caroline1983 18.07.2010 19:05
Przepisu z dodatkiem alkoholu jeszcze na to nie spotkałam
Ela20 13.05.2010 14:46
Próbowałam, palce lizac :)
Elżbieta29
Elżbieta29 10.05.2010 23:19
baaaardzo dobre , jadlam kiedys ,palce lizac
IlonaAlbertos 09.05.2010 14:58
Świetny przepis, wart wypróbowania. Polecam do niego przyprawę do żeberek :)
Ela20 26.04.2010 21:56
Uwielbiam żeberka z grilla :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak