Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczek faszerowany mięsem mielonym i papryką

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
papryka żółta 1
kabaczek 1
cebula 1
czosnek 3 ząbki
ser żółty 150 g
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczek faszerowany mięsem mielonym i papryką

Kroki postępowania

1
Kabaczek myjemy i kroimy na plastry o grubości około 3 cm. Z każdego takiego plastra wydrążamy miąższ pozostawiając cienki spód.
Krok 1 - Kabaczek faszerowany mięsem mielonym i papryką foto
2
Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na masełku dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystko razem dusimy. Gdy papryka będzie miękka dodajemy mięso mielone i wszystko razem smażymy do miękkości i doprawiamy przyprawami oraz dodajemy koncentrat pomidorowy.
Krok 2 - Kabaczek faszerowany mięsem mielonym i papryką foto
3
Pod koniec smażenia dodajemy ser starty na grubych oczkach tarki - wszystko mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy plastry kabaczka i wkładamy je do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 min.
Krok 3 - Kabaczek faszerowany mięsem mielonym i papryką foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Kabaczek faszerowany mięsem mielonym i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 24.10.2015 14:35
kabaczek smakowicie wygląda
pacpaw 21.01.2013 22:48
bardzo mi się podoba z "talerzykami" kabaczkowymi. Dzięki nic danie bardzo dużo zyskuje
magduś83 09.12.2012 23:15
rewelacja!!! palce lizać
malaczarna23 12.09.2012 20:55
robiłam podobne w cukinii:) pycha
malaczarna23 12.09.2012 20:55
robiłam podobne w cukinii:) pycha
Dorota37 07.09.2012 10:42
apetyczne mniam
Dorota37 07.09.2012 10:42
apetyczne mniam
Beatris 19.08.2012 20:46
Oj lubię, i to bardzo.
Cukiereczek13 19.08.2012 16:21
tak, kabaczek jest nieobrany ze skórki :)
ziutula
ziutula 19.08.2012 12:18
apetycznie wygląda...
PaniMISIOWA 19.08.2012 10:57
pięknie się prezentuje
Mysiunia 19.08.2012 10:57
wygląda wspaniale :)
Łukasz15 19.08.2012 10:00
Super
elficzna 19.08.2012 01:03
o jezus...xD coś się popsuło :x
elficzna 19.08.2012 01:02
pięknie wyglądają pycha !
elficzna 19.08.2012 01:02
pięknie wyglądają pycha !
elficzna 19.08.2012 01:02
pięknie wyglądają pycha !
elficzna 19.08.2012 01:02
pięknie wyglądają pycha !
elficzna 19.08.2012 01:02
pięknie wyglądają pycha !
elficzna 19.08.2012 01:01
pięknie wyglądają pycha !
kulinarny smak 19.08.2012 00:52
mam pytanie nie obieramy ze skóry kabaczka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak