Sposób przygotowania

Grzyby umyć namoczyć i ugotować. Kaszę opłukać , zalać wywarem, ugotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, Dodać do kaszy pod koniec gotowania. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć. Połączyć z zupą, pokrojonymi w paski grzybami , wywarem z grzybów i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Tylko czemu do tego jest dostawione moje zdjęcie ? Nie wyrażałam zgody na użycie go . Zreszta jest on tu wstawiony - ,, Krupnik na kaczce \" http://www.doradcasmaku.pl/przepis/29061/krupnik-na-kaczce-.html

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !