Sposób przygotowania

1. Make przesiać do miski , zrobić dołek, wbić jajka ,wlać oliwę . Wyrabiać ciasto dolewając tyle wody żeby ciasto było elastyczne i gładkie. Ciasto przykryć żeby nie wysychało.
2. Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Obraną cebulę i boczek pokroić. Na oliwie przesmażyć boczek, dodać cebulę.
Ugotowane jajka pokroić, dodać do kaszy. Wlać podsmażony boczek z cebulą, wbić surowe jajka , doprawić solą pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto. Przyrządem do pierogów wykrawać kółka , nakładać po łyżeczce farszu i sklejać. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia . Odcedzić , polać tłuszczem i podawać.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    takich jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    coś nowego :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    lubię takie eksperymenty
  • 1
    picture-0033
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajny przepis, i ładne zdjęcie
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    rudamonia81

    fajny pomysl na pierogi troche inaczej :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    takich jeszcze nie jadłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Warto spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    bardzo lubię pierogi,ale rzadko mi wyjdą takie jak u mamy,świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !