Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos alpejski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez pol szklanki
czosnek jeden zabek
szczypiorek pol peczka
pomidor 1 maly
sok z cytryny 1 lyzka
sól, cukier, pieprz do smaku
ketchup 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: sos alpejski

Majonez dokladnie mieszamy z ketchupem,przecisnietym przez praske czosnkiem oraz drobko posiekanym szczypiorkiem.Calosc doprawiamy do smaku sokiem z cytryny,sola i bialym pieprzem.Laczymy z kostkami pomidora obranego ze skorki.Podajemy do wedlin,zimnych mies i jaj ugotowanych na twardo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak