Sposób przygotowania

Mieso pokroic na niewielkie kostki i napanierowac przyprawami, (poniewaz przyprawa gyros i kebab nieco nam przybrzydly :), zaczelam kombinowac z innymi), odstawic do lodowki na ok godzine. Na kilku lyzeczkach masla usmazyc piersi na lekkim ogniu, by nie byly spieczone i suche. Pod koniec smazenia dodac pokrojony w kosteczke czosnek. Po usmazeniu, osaczyc z nadmiaru tluszczu i odstawic w chlodne miejsce. Wszystkie warzywa, poza kapusta i kukurydza, bedziemy kroic w kostke. Do przygotowanej salaterki wrzucamy schlodzone piersi. Na piersi kladziemy warstwe cebuli, a na nia papryke, na papryke czerwona cabule, a na nia ogorki korniszone. Zalewamy ketchupem, nie zalujemy!. Na ketchup wrzucamy warstwe odsaczonej kukurydzy, ktora smarujemy majonezem (ok 1-1,5 cm). Szatkujemy kapuste pekinska ( ta miekka czesc) i ukladamy na salatce jako ostatnia warstwe. ( Twarda, niewykorzystana czesc kapusty pekinskiej mozna uzyc jako dodatkowy skladnik zupy, swietnie smakuje!)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    świetna sałatka na imprezę!
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Bardzo lubię tą sałatkę:)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Bardzo zachęcająco wygląda!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    baardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Jadłam taką u córki i bardzo mi smakowała.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam;]
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !