Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grill: Medaliony z łososia norweskiego w bekonie Roberta Sowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rozmaryn do dekoracji
cytryna 1 cząstka
marynata
oliwa 1/2 szklanki
Czosnek staropolski Prymat do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
bekon 200 chudy
łosoś dzwonka 8 szt
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Medaliony z łososia norweskiego w bekonie Roberta Sowy

Robert Sowa poleca:
Medaliony z łososia oczyścić, umyć i starannie osuszyć. Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć i doprawić do smaku wedle własnego gustu. Tak przygotowaną marynatą natrzeć rybę i odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę (im dłuższy czas marynowania, tym głębszy efekt smakowy grillowanej ryby).
Z dolnych gałązek rozmarynu oberwać listki. Medaliony z łososia owinąć dookoła paskiem bekonu, nabić na gałązkę rozmarynu i grillować około 10-15 minut na tackach aluminiowych lub grillu żeliwnym posmarowanym oliwą lub olejem. Pod koniec grillowania aromatyczne medaliony z łososia posypać świeżo tartym serem oscypek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 07.10.2012 19:33
apetyczne
Kate131 08.09.2012 12:23
wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak