Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto miętowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięta wiejska 1 doniczka
oliwa 5 łyżek
pistacje 1 garść
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
czarne oliwki bez pestek 7 szt
czosnek w oleju z ziołami 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto miętowe

Zaczynamy od blanszowania mięty, aby zachować piękny zielony kolor. Obrywamy wszystkie listki z i gotujemy przez 1 minutę. Następnie wrzucamy liście do wody z lodem, pozostawiamy na kolejną minutę i odsączamy.

Miętę łączymy z pozostałymi składnikami i mieszamy blenderem do uzyskania jednolitej masy. Oliwy dodajemy wedle potrzeb. Ja lubię gęstą, ponieważ lepiej trzyma się makaronu :)
można dodać zalewy z czosnku.


SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 17.08.2012 00:26
musze sprobowac :)
staropolanka5 16.08.2012 23:38
tak cos fajnego
msmariusz 16.08.2012 23:26
fajne
elficzna 16.08.2012 23:15
fajne :) smakowite
stokrotka 16.08.2012 23:09
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak