Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lukier do dekoracji ciastek i pierniczków

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: lukier do dekoracji ciastek i pierniczków

Bardzo ważne jest aby cukier puder był dobrej jakości, powinien by gładki i puszysty. Do miski wsytujemy trochę cukru pudru i dodajemy białko. Ucieramy energicznie pałką dodając po trochu cukier aż uzyskamu odpowiednią konsystencję (lukier powinien byc płynny ale powinien po nałożeniu zachowywac swój kształt, nie może by zbyt płynny). Ewentualnie dodac aromat lub sok z cytryny.
Lukier idealnie nadaje sie do precyzyjnych dekoracji, zasycha całkowicie i nie kruszy się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 07.05.2011 19:52
superowa gwiazdka
alaaa 01.04.2011 15:21
wygląda znakomicie
Barbara55 30.01.2011 14:53
dekoracja to podstawa
Babciagramolka 22.01.2011 17:06
Nie przepadam za lukrem ale czasem się sprawdza
AgaS10 21.01.2011 20:20
Rewelacja:)
Dorota59 20.01.2011 21:52
koniecznie wypróbuję
Małgorzata106 11.01.2011 21:36
super , jest naprawdę dobry
Tetiana 20.12.2010 21:35
dobry przepis
rakow2
rakow2 23.11.2010 17:16
ładnie
Mala 12.11.2010 09:55
świetny a jak prezentuje sie idealnie na tej gwiazdce
plocia 18.09.2010 09:49
smacznie i ładnie
ana00 17.09.2010 19:08
świetny,zawsze dodaję sok z cytryny :)
Lidia11 12.09.2010 15:06
super
Krzysztof42 24.05.2010 14:24
fajna fotka
IlonaAlbertos 12.05.2010 23:39
Bardzo fajny przepis na lukier. Po dodaniu barwników można uzyskać świetne kolory.
Ela20 12.05.2010 20:18
Świetny lukier, idelalnie zastyga i się nie zozmazuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak