Sposób przygotowania

Bardzo ważne jest aby cukier puder był dobrej jakości, powinien by gładki i puszysty. Do miski wsytujemy trochę cukru pudru i dodajemy białko. Ucieramy energicznie pałką dodając po trochu cukier aż uzyskamu odpowiednią konsystencję (lukier powinien byc płynny ale powinien po nałożeniu zachowywac swój kształt, nie może by zbyt płynny). Ewentualnie dodac aromat lub sok z cytryny.
Lukier idealnie nadaje sie do precyzyjnych dekoracji, zasycha całkowicie i nie kruszy się.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Świetny lukier, idelalnie zastyga i się nie zozmazuje.
  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo fajny przepis na lukier. Po dodaniu barwników można uzyskać świetne kolory.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    fajna fotka
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    świetny,zawsze dodaję sok z cytryny :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    plocia

    smacznie i ładnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    świetny a jak prezentuje sie idealnie na tej gwiazdce
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    ładnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    dobry przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super , jest naprawdę dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    koniecznie wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Rewelacja:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Nie przepadam za lukrem ale czasem się sprawdza
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dekoracja to podstawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda znakomicie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    superowa gwiazdka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !