Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka jarzebinowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jarzębina 1 kg
suszone śliwki 50 g
wódka 1,25 (45%)

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka jarzebinowa

Jarzębinę zebrac po pierwszych przymrozkach lub wsadzic na dwie doby do zamrażalnika. Owoce ułozyc na blaszce i podpiec w piekarniku ( uważac aby się nie przypaliły). Wsypac je do słoja dodac śliwki i zalac wódka. Zakręcic i odstawic na 3 miesiące. Po tym czasie przefiltrowac, rozlac do butelek i odstwaic jeszcze na 3 miesiąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak