Sposób przygotowania

NA SOS
3 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryna, 2 łyzki keczupu, 3 ząbki czosnku, tymianek, sól, pieprz

Chleb pokroić w kostkę, rozsypać na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200stopni i piec na rumiano 5-6min. Ostudzić.
Warzywa umyć. Paprykę oczyścić z pestek i razem z ogórkiem i pomidorami pokroić w kostkę. Dymkę oczyścić i posiekać wraz ze szczypiorkiem. Przygotowane warzywa włożyć do miski. Dodać tuńczyka osączonego z zalewy, grzanki i kapary.
Połączyć oliwę z sokiem cytrynowym oraz keczupem. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, tymiankiem, sola i pieprzem. Sałatkę polać sosem i wymieszać.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !