Sposób przygotowania

NA SOS
4 łyżki oliwy, 3 łyżki jabłkowego octu winnego, łyżeczka płynnego miodu, 3 łyżki sosu jabłkowego, łyżka posiekanego koperku, szczypta zmielonych nasion kopru włoskiego, sól, pieprz

Por oczyścić z zewnętrznych liści, opłukać, pokroić w grubsze talarki, przelać na sicie wrzątkiem a następnie zimną wodą. Dokładnie osączyć.
Różyczki brokułów blanszować 3 minuty w lekko osolonym wrzątku, przelać zimna wodą, osączyć. Paprykkę oczyścić z nasion, pokroić w paseczki. Pomidory umyć, osuszyć, wykroić nasady ogonków i pokroic na cząstki. Oliwki osączyć z zalewy, przekroic na połówki. Składniki przełożyć do salaterki i wymieszać.
Oliwę ubić z octem i sokiem jabłkowym, miodem, koperkiem oraz szczyptą soli, pieprzu i nasion kopru. Sosem polać sałatkę, lekko wymieszzać i odstawić pod przykryciem na 20min aby smaki się połączyły.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !