Sposób przygotowania

NA SOS
4 łyżki oliwy, 3 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki sosu sojowego, 1-2 ząbki czosnku, tabasco, sól, pieprz

Listki szpinaku przebrać, umyć, osuszyć. Z umytej pomarańczy cienko obrac skórkę. Pokroić ją w paseczki, a następnie zalać niewielką ilością wody, zagotować i ostudzić.
Z pomarańczy wykroić fileciki miąższu zbierając przy tym wyciekający sok. Pieczarki umyc, poszatkować. Obraną cebulę pokroić w piórka.
Listki szpinaku wymieszać z filecikami pomarańczy, plasterkami pieczarek i piórkami cebuli.
oliwę połączyć z sokiem z cytryny i pomarańczy oraz sosem sojowym. Sos doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, kilkoma kroplami tabasco sola i pieprzem. Polać sałatkę i wymieszać.
Orzeszki uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Sałatkę posypać skórką pomarańczową i orzeszkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !