Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w grubą kostkę.Cukinię opłukać, pokroić w ćwierć plasterki.Na oliwie z czosnku Hot Garlic i z suszonymi pomidorami udusić czerwoną cebulkę, wrzucić cukinię, podsmażyć.Dodać pomidory i posiekany lubczyk.Doprawić solą, nie pieprzyć, gdyż oliwa z czosnku jest pikantna.Dusić aż pomidory się rozgotują a sos zagęści.Wlać bulion o smaku wędzonego boczku (choć niekoniecznie). W małej ilości zimnej wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do sosu, chwilę pogotować, aż sos straci posmak surowizny i zgęstnieje.
Sos pasuje do makaronu, ryżu i ziemniaków.Ja podałam z klopsikami i ziemniakami.
Lubczyk nadaje mu niesamowity smak i aromat.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bernika

    takie proste a jakie smaczne!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pysznie i kolorowo!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Kolorowo i smakowo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    bardzo fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wyglada pysznie, az zatesknilam za sezonem cukioniowym.
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    wygląda smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie potrawy uwielbiam.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !