Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone leczo z cukinią

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 7
cukinia 2
cebula 2
pomidory 3
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mięso mielone 250 g
boczek 150 g
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone leczo z cukinią

Kroki postępowania

1
Paprykę dokładnie obieramy i kroimy w drobną kostkę, podobnie postępujemy z cebulą i cukinią. Wszystko smażymy chwilę na oleju, a następnie podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem do momentu aż warzywa będą prawię miękkie. W połowie duszenia dodajemy pomidory sparzone i pokrojone w kostkę.
Krok 1 - Czerwone leczo z cukinią foto
2
W między czasie na patelni podsmażamy mięso mielone z wegetą. Boczek kroimy w kostkę lub cienki plasterki i podsmażamy na tłuszczu po mięsie. Dodajemy wszystko do duszonych warzyw, dusimy jeszcze chwilkę, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku przyprawami, dodajemy również koncentratu pomidorowy.
Krok 2 - Czerwone leczo z cukinią foto
3
Najlepiej smakuje z ryżem lub świeżym pieczywem.
Smacznego :)
Krok 3 - Czerwone leczo z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 30.08.2013 10:30
dobre leczo
malaczarna23 29.12.2012 14:02
uwielbiam leczo:)
Paweł29 19.09.2012 20:55
Pycha.
goofy9 13.09.2012 22:07
wygląda apetycznie
PaniMISIOWA 19.08.2012 10:59
z ryżem jeszcze nie podawałam, dobry pomysł
Stenka 14.08.2012 08:27
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak