Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata 1 główka
pomidor 4 sztuki
cebula 1 sztuka
masło 3 łyżki
jaja 6 sztuk
mleko 2/3 szklanki
mąka 2 łyżki
olej 1 łyżka
grzyby 25 różne rodzaje
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada grzybowa

Sałatę oczyścić, liście rozdzielić, umyć i osuszyć. Pomidor opłukać i pokroić w ósemki. Grzyby oczyścić i drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać grzyby i podsmażyć, oprószyć mąką i krótko przesmażyć. Wlać mleko i zagotować. Z 5 jaj oddzielić żółtka od białek. Żółtka rozkłócić z pozostałym jajem, stale mieszając, porcjami dodać do grzybów. Białka ubić na sztywną pianę i razem z natką dodać do masy grzybowej. Blachę wyłożyć pergaminem i natłuścić. Masę grzybową rozsmarować na blasze i piec ok. 20 minut w nagrzanym piekarniku. Zrolować, pokroić na porcje, wyłożyć na sałatę i podawać z pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 23.07.2011 19:50
extra
Iwona51
Iwona51 30.03.2011 08:07
smaczne
teresa18 11.03.2011 19:49
ciekawe
owca441 28.02.2011 19:53
pomysłowe
marta0906 15.09.2010 19:48
lubie grzyby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak