Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
ziemniaki 8 sztuk
woda 4 l
sól 1 łyżka
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1/3 opakowania
pieprz
majeranek
przecier pomidorowy
mąka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki oprócz mięsa i ziemniaków włożyć do wody. Z mięsa mielonego formujemy kuleczki i podsmażamy na patelni. Po usmażeniu mięso wyjmujemy do wody z przyprawami, a tłuszcz zostawiamy. Wodę zagotowujemy i dokładamy ziemniaki.
Krok 1 - Zupa gulaszowa foto
2
Całość gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Rozgrzewamy pozostawiony tłuszcz i wkładamy niepełną łyżkę mąki, mieszamy. Zalewamy łyżką wywaru z zupy, mieszamy i wlewamy do zupy. Przed zagotowaniem można wlać do zupy 2 łyżeczki przecieru. Zupę mieszamy i zagotowujemy.
Krok 2 - Zupa gulaszowa foto
3
Smacznego :)
Krok 3 - Zupa gulaszowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 03.07.2014 08:55
dobry przepis
Beatris 13.12.2012 22:38
Robię się głodna jak patrzę na zdjęcie tej zupki.
Bernadeta1 14.10.2012 00:38
świetny pomysł na pewno pychota
Iwusia 30.09.2012 23:35
bardzo lubię takie zupki
mela25 16.09.2012 09:04
smakowity pomysł
malaczarna23 12.09.2012 20:56
pychotka
Konczi 10.08.2012 22:18
zupka musiała być pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak