Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety w bułce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa 5-6 sztuki
pieczarki 0,5 kg
mięso mielone 0,5 kg
cebula biała 3-5 sztuki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
sól
pieprz
czosnek 5 ząbków
olej do smażenia
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety w bułce

Mięso mielone przesmażamy na oleju, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojona w kostkę cebulę, przyprawiamy solą , pieprzem, majerankiem czasem dodaję przyprawy w płynie magii doprawiam tak aby było pikantne, bułkę przekrawamy na pół i wyciągamy z niej środek żeby została sama skórka gdy wszystkie bułki pozbawimy środka namaczamy bułkę w mleku ale dosłownie wkładamy i wyciągamy i wylewamy nadmiar mleka z bułki . Ja zawsze robię w ten sposób że najpierw robię sobie farsz czekam jak przestygnie i dopiero wtedy namaczam bułki i zaraz nakładam w nie farsz namaczam w jajku i obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju . Dobry sposób dla kogoś kto lubi krokiety a nie umie usmażyć cieniutkich naleśników,czasem nawet to oszczędność czasu bo ile trzeba się nastać aby nasmażyć naleśników na krokiety

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 11.08.2012 16:40
Też takie krokieciki robimy :)
Wiola6 11.08.2012 11:58
Mozna zrobić do tego różne nadzienia ,no ja akurat zrobiłam taki i dodałam kapusty kwaszonej :)
BeataJ 10.08.2012 22:20
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak