Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolowa z wędzonką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzonki 35 dkg
zacierek 4 łyżki
olej 2 łyżki
fasola konserwowa 40 dag
marchew
cebula biała
tymianek łyżka
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: fasolowa z wędzonką

marchew i cebulę obrać.cebulę posiekać,wędzonkę pokroić w kostkę i razem podsmażyć na oleju.w garnku zagotować 4 szklanki wody z liściem laurowym,tymiankiem i kminkiem,dodać zacierki,podsmażoną wędzonkę z cebula,marchewkę pokrojoną w plasterki i osączoną fasolę.gotować 15-20 min.doprawić pieprzem sola.zamiast fasoli można użyć ciecierzycy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak