Sposób przygotowania

Dynię umyć i pokroić w kostkę. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Por oczyścić, przekroić wzdłuż i pokroić na pół-krążki. Cebulę pokroić w kostkę i razem z porem zeszklić na tłuszczu, dodać dynię i paprykę, dusić około 5 minut na niewielkim ogniu, stale mieszając. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać, dodać do dyni razem z rosołem z kostki. DUsić pod przykryciem ok. 20 minut. Parówki obrać z osłonek i pokroić na dość cienkie plasterki. Do warzyw dodać sok z cytryny i parówki, doprawić do smaku. Dusić ok. 10 minut stale mieszając. Mąkę przesiać i wymieszać ze śmietaną, dodać do bigosu i chwilę podgrzewać na maleńkim ogniu, stale mieszając - nie wolno dopuścić do zawrzenia. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną. Podawać z chrupiącymi bułeczkami lub z ryżem na sypko.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajna nazwa
  • 4
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !