Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura jagodowo-malinowo-truskawkowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1,2 kg
jagody 1,2 kg
truskawki 1,2 kg
cukier 3,5 kg
cukier waniliowy 1 szt
żelfix 3 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura jagodowo-malinowo-truskawkowa

Owoce umyć, odszypułkować, osuszyć. Zasypać cukrem i odstawić na noc do lodówki. Następnie całość zagotować, dodać cukier waniliowy i żel-fixy. Gotować ok. 30 min na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszając. Następnie dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, dobrze zakręcić i odstawić do wystudzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 25.05.2013 23:42
domowa jest najsmaczniejsza
Agata B 26.08.2012 14:11
mmm musi być doskonała:)))
czekoladka_m 10.08.2012 10:40
dzięki dziewczyny:):)A konfiturkę naprawdę polecam:)
iziona 09.08.2012 21:02
Ale pysznie zaszalałaś, a jakie ładne zdjęcie :)
anemon 09.08.2012 20:31
Bardzo ciekawa kombinacja smakowa, lubię i robię przetwory ze wszystkich tych owoców, dlatego takie połączenie bardzo mi się podoba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak