Sposób przygotowania

Wode, masło, sól zagotować. Wsypać mąkę i tak długo mieszać na małym ogniu, aż
zrobi się klucha ciasta łatwo odchodząca od dna garnka. Zdjac z ognia. Wbic jedno jajko wmieszać. Następe 2 jajka pojedynczo wmieszać (ja uzywam miskera na wolnych obortach). Masę przełożyć do rękawa cukierniczego (najlepiej użyć dużej gwiazdki) i formować na papierze do pieczenia okrąg. Rozgrzać piekarnik do najwyzszej temperatury najlepiej 225°C i piec około 40 min.
Wystudzony okrąg przekroić na pół. Odczekać az wystygnie.
Truskawki umyć, usunąć szypułki i 200g zmiksować w blenderze. Zelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Wymieszać najpierw z dwoma łyżkami owoców, potem z resztą masy. Smietanę ubić, wsypać cukier waniliowy i dodac mus z truskawek. Całość wyłożyć na dolna częśc okręgu. Odstawić w chłodne miejsce. 100g truskawek pokroić w plasterki, ułożyć na bitej śmietanie. Na owocach położyć górny okrąg i lekko docisnąć. Jeszcze trochę schłodzić. Na sam koniec polać rozpuszczona w kąpieli wodnej czekoladą, ozdobić truskawkami i ew. listkami mięty i posypac cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zeppos

    pieknie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    piękny
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ajajajaa!!!!! Boskie!!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Wspaniale wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    palce lizać !!!!!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !