Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cukiniowo-czosnkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa
czosnek 2 główki
ziemniaki 3 szt
cukinia 2 szt.
bazylia 1 łyżka
rosół 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cukiniowo-czosnkowa

ziemniaki kroimy w plastry, czosnek cięty w cienkie plasterki.
W garnku podgrzać oliwę i smażyć na złocisto cebulę z czosnkiem. Dodać ziemniaki i smażyć kolejne 2 min, mieszając. Wlać rosół, doprawić solą i pieprzem i wolno gotować 30 min. Odstawić nieco do ostygnięcia i utrzeć mikserem. Cukinie pokroić na krótkie kostke taką wiekszą. Zupę ponownie zagotować. Dodać cukinię i gotować 20 min. Tuż przed podaniem dodać bazylię. Mozna zrobicgęściejszy krem i czesc cukini wyjac a resszte ponownei z zupą zmiksowac. Dodac pokrojona cukinie do srodka. Pyszna i sycąca. I nie zionie sie czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 10.07.2011 21:26
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak