Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzać oliwę z masłem . Wsypać ryż i smażyć przez chwilę . Dodać przecier i mieloną paprykę . Wymieszać . Wlać wodę i wrzucić kostkę bulionową . Dusić ryż mieszając od czasu do czasu aż całkowicie wchłonie wodę ( na średnim gazie – ma być miękki ).Garnek zawinąć w koc i zostawić na 30 minut by ryż był zupełnie sypki .

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Też zawijam ryż, ale w kołderkę, hi, hi.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    sliczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    ciekawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !