Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż pikantny pomidorowy :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 kostka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
woda 3 szklanki
ryż paraboliczny 10 dag
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
przecier pomidorowy 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż pikantny pomidorowy :

W rondlu rozgrzać oliwę z masłem . Wsypać ryż i smażyć przez chwilę . Dodać przecier i mieloną paprykę . Wymieszać . Wlać wodę i wrzucić kostkę bulionową . Dusić ryż mieszając od czasu do czasu aż całkowicie wchłonie wodę ( na średnim gazie – ma być miękki ).Garnek zawinąć w koc i zostawić na 30 minut by ryż był zupełnie sypki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcela 23.07.2012 09:12
ciekawy
eli_555 18.09.2011 23:36
pyszny
Agnik 29.07.2011 22:12
sliczne
ZEWA 07.11.2010 13:05
Też zawijam ryż, ale w kołderkę, hi, hi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak