Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowe całuski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 1,5szkl.
2szkl. mleka (można potem dolać jak ciasto będzie za gęste)
kilka śliwek z kompotu
2 łyzki cukru
budyń śmietankowy
odrobina tartej skórki z cytryny
1 łyżka soku z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe całuski

Z mąki, mleka i cukru rozrabiamy ciasto naleśnikowe. Dodajemy do niego drobno pokrojone śliwki, sok, cytrynę i tarte jabłko. Z masy nalewamy na patelnie małe naleśniczki (4 na patelnie). Smażymy na złoty kolor z obu stron. Gotujemy budyń. Naleśniczki po dwa przekładamy budyniem. Na wierzch robimy kleksa z budyniu i ozdabiamy np. kawałkiem śliwki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.11.2010 18:31
Lubię je.
Dorota71 23.09.2010 08:17
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak