Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z mlodej kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony boczek 300 g
cienka kiełbasa 300 g
sól, pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
woda
kapusta młoda 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z mlodej kapusty

Kapustę oczyścić i poszatkować, ale nie za cienko, bo młoda kapusta bardzo się gubi.
Wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.
Kiełbasę i boczek podsmażyć na patelni i wrzucić do kapusty.
Doprawić do smaku, ewentualnie jak ktoś lubi dodać odrobinę maggi w płynie.
Do bigosu dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać, aż się połączy z bigosem.
Nadmiar soku z bigosu zagęścić mąką wsypaną bo bigosu i dokładnie wymieszaną.
Zagotować.
Bigos podawać z młodymi ziemniakami lub chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 17.04.2012 00:00
dobry z młodej
SmacznaPyza 30.01.2011 15:16
już niedługo będę mogła wypróbować - niech no tylko pokaże się młoda kapusta!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak