Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić i poszatkować, ale nie za cienko, bo młoda kapusta bardzo się gubi.
Wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.
Kiełbasę i boczek podsmażyć na patelni i wrzucić do kapusty.
Doprawić do smaku, ewentualnie jak ktoś lubi dodać odrobinę maggi w płynie.
Do bigosu dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać, aż się połączy z bigosem.
Nadmiar soku z bigosu zagęścić mąką wsypaną bo bigosu i dokładnie wymieszaną.
Zagotować.
Bigos podawać z młodymi ziemniakami lub chlebem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    już niedługo będę mogła wypróbować - niech no tylko pokaże się młoda kapusta!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dobry z młodej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !