Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 1/2 szkl
musztarda 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżeczki
pieprz
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięsa

Do miseczki wlewamy oliwę i dodajemy musztardę. Najlepiej dodać musztardę ostrą, może być rosyjska. Olej dokładnie mieszamy z musztardą na jednolitą masę. Do przygotowanego oleju z musztardą dodajemy kucharka, pieprz, paprykę w proszku oraz suszoną bazylię. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowana marynata jest dobra do mięsa wieprzowego. Mięso w marynacie powinno być co najmniej ok. 2 godzin pozostawione w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 11.06.2013 14:40
fajny przepis
mirosława4 04.03.2013 19:05
fajna ta marynata :)
RenataZ-et 21.12.2012 19:38
fajna
Wafelek2601 17.12.2012 19:40
Super
Pietruszka 07.08.2012 08:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak