Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z cynamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
2 łyżeczki cynamonu
3 łyżki cukru
1/4 kostki masła

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z cynamonem

Rozpuścić masło w garnku, dodać cynamon, cukier i dokładnie wymieszać (cukier nie musi się rozpuścić)
Ciasto francuskie rozwijamy na płasko, smarujemy całą powierzchnię cista zostawiając ok 1 cm na jednej krawędzi. Zawijamy ciasto w rulon. Delikatnie kroimy roladę w 1,5 cm kawałki i układamy na blaszce do pieczenia.
Pieczemy ok 15 stopni w temperaturze 190-200 \'\'C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 19.08.2010 21:18
Pyszne są takie ciasteczka
Klaudia007 18.08.2010 11:05
ciekawie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak