Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zapiekanka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 500 g
cebula 2-3 szt
natka pietruszki
ser żółty 250 g
jajko 2 szt
mleko 1 szk
marchew z groszkiem i kukurydzą 1 sloik
sól,pieprz,papryka ostra do smaku
oliwa 4 łyżki
boczek wędzony 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zapiekanka

Makaron gotujemy ( al dente ). Wędlinę kroimy w paski, cebulę w kostkę lub półksiężyce. Podsmażamy. Ser ścieramy na tarce, dodajemy jajka, mleko i mieszamy.Do naczynia wrzucamy ugotowany makaron, wędlinę podsmażoną z cebulą, natkę pietruszki, sól, pieprz i paprykę do smaku, mieszankę warzywną. Na koniec rozmieszany ser z jajkami i mlekiem. Wszystko mieszamy w wykładamy na blachę lub do naczynia żaroodpornego. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Można podać z ketchupem. Spożywamy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak