Sposób przygotowania

Mleko należy zmiksować z jajkami, szczyptą soli i mąką pszenną. Z tak powstałego ciasta naleśnikowego należy wylewać porcje na rozgrzaną patelnię. Naleśniki smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Marchewkę należy oskrobać, opłukać i ugotować w niewielkiej ilości wody, następnie rozdrobnić ją przy użyciu widelca lub blendera. Gdy marchewka już wystygnie trzeba wymieszać ją ze śmietaną i solą. Tak przygotowanym nadzieniem marchewkowym smarować naleśniki i składać je na kształt chusteczki.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    na pewno nie spróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anya_86

    hmm oryginalne, ciekawa jestem w sumie jak by to smakowało...
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    zjadło by się
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawe nadzienie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    ten farsz zdecydowanie mi nie odpowiada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Na taki farsz nie wpadłam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    beznadziejny farsz
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    takich nie jadłam, a warto wypróbować chyba :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajny pomysł z tą marchewką.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !