Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
mięsa mielonego 250 gram
cebula biała 1 sztuka
margaryny 1/2 kostki
wody 1 szklanka
przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
przecier pomidorowy 2-3 łyzki
bulion 1 kostka
ryż 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Z kapusty wykroić głąb.Włożyć ją do garnka z gotującą wodą i sparzone liście wyjmować widelcem do miski.Z ostudzonych liści skrawać nożem grube nerwy.Ryż gotować w dużej ilości wody z margaryną do miękkości.Do wystudzonego ryżu dodać usmażoną cebulę,mięso.Doprawić vegetom ,pieprzem,magom i przecierem Dobrze wymieszać,wyrobioną masę nakładać na liście,zaginać brzegi zawijać w ciasny rulonik.i układać w naczyniu do zapiekania. Gołąbki zalać 1szklankom wrzątku z rozpuszczoną kostką,przykryć nakrywką i dusić na gazie lub w piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 18.12.2014 11:38
super przepis :)
mysia12 08.07.2014 18:53
tylko takie robic
Klausia 23.05.2014 18:04
moje ulubione :)
Bernadeta1 04.03.2013 13:51
gołąbki moje ulubione jedzonko.pycha
Dorian 30.10.2012 08:02
pyszniutkie
anulka69 24.09.2012 18:37
pycha
jeta72 09.09.2012 15:42
uwielbiam :-)
Fiffi 06.09.2012 23:29
pyszne, tradycyjne go??bki
Anna169Hosz 30.08.2012 02:44
Przepadam za takimi klasycznymi gołąbkami- szkoda, że są bardzo czasochłonne.
kamyk 26.08.2012 20:13
lubię gołąbki traycyjne
Betka 13.08.2012 09:07
mm uwielbiam gołąbki!!!;)
Kas2 10.08.2012 22:02
jeden z moich ulubionych obiadów
gusia1000 07.08.2012 19:16
Lubię i robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak