Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser czekoladowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słodka śmietana 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżeczki
biszkopty okrągłe 1 op
mleko 150 ml
cukier 1 łyżka
woda 50 ml
kakao rozpuszczalne 1 łyżka
rurki waflowe do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Deser czekoladowy

Wodę zagotować, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać, odstawić do zgęstnienia. Śmietankę wlać do miksera z końcówką do ubijania piany i ubijać na najwyższych obrotach około 5 minut.
Biszkopty zalać mlekiem.
Do śmietany dodać kakao i dalej ubijać, dodać tężejącą żelatynę i na mniejszych obrotach wszystko dokładnie połączyć.
Na dno pucharków ułożyć nasączone mlekiem biszkopty, na nie wyłożyć masę czekoladową, wetknąć rurki waflowe.
Deser wstawić do lodówki na około 1,5 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 21.03.2011 11:23
zjadła bym choćtroszkę
wedith1 17.12.2010 19:37
CHCĘ! :D
Emilia21 06.09.2010 16:34
jest świetny
Malinka 15.08.2010 18:36
Fajny przepis na słodkie co nieco:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak