Sposób przygotowania

Owoce czarnej porzeczki opłukać, wsypać suche do dużego słoja, przesypując cukrem.
Odstawić w ciepłe miejsce na kilka dni (2-5). Co jakiś czas potrząsamy słojem, i odkręcamy na chwilę zakrętkę , by nie pękł nam słoik.
Gdy cukier się rozpuści, wlewamy spirytus, mieszamy i odstawiamy na ok.1,5 tygodnia.
Po tym czasie zlewamy sok i dolewamy wodę , odstawiamy na ok. 3 tygodnie.Po upływie tego czasu filtrujemy np. przez filtr do kawy , nalewamy do butelek i odstawiamy w chłodne miejsce na min. 6 miesięcy.Nalewka może stać kilka lat , o ile ktoś tyle wytrzyma.

Spróbuj również

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    pycha
  • 6
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    i co mam powiedzieć? chyba tylko westchnąć z żalu, że się jej nie napiję...
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Upajam się widokiem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    świetne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Nalewka z porzeczki jest naprawdę przepyszna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pyszna nelewkA

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !