Sposób przygotowania

Twaróg dwukrotnie przemielić przez maszynkę. Białka oddzielić od żółtek i z 6 białek ubić sztywną pianę. Schłodzoną śmietankę również ubić. Żółtka utrzeć z 25 dag cukru pudru. Cały czas ucierając dodawać kolejno zmielony ser, budyń, śmietanę,, sok z połowy cytryny, startą na dużych oczkach białą czekoladę i na samym końcu pianę z białek. Dokładnie wymieszać na pulchna masę.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a na spodzie równomiernie rozłożyć pokruszone herbatniki. Wyłożyć masę serową i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 170 stopni na pół godziny.

Jagody przebrać, umyć i osuszyć. Sernik wyjąć z piecyka i po wierzchu rozsypać jagody. Wstawić ponownie na 25 minut (temperatura pozostaje ta sama). Z pozostałych białek ubić pianę i dodać 5 dag cukru pudru. Ubita pianę wyłożyć na wierzch sernika i wstawić do piecyka tak, aby pianka się przyrumieniła.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    uwielbiam serniki, a ten jest jeszcze z jagodami - cos wspanialego!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pychota:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pychota!!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ładny i pyszny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !