Sposób przygotowania

Jabłka należy umyć, osuszyć i obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, następnie wrzucić do garnuszka z masłem, posypać brązowym cukrem, mielonymi goździkami, cynamonem i poddusić przez 5 minut, aż jabłka zaczną się rozpadać. Ciasto francuskie rozwinąć i wyłożyć na nie masę makową, na masę wyłożyć uduszone jabłka i zwinąć struclę tak, jak roladę. Po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać płatkami migdałowymi i wstawić do piekarnika na około 25- 30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz18

    To co tygryski lubią najbardziej... oj chyba będę musiał sobie zakupić( brak czasu na zrobienie)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię po francusku
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    Uwielbiam strucle makową !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    pychotka!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    lubię jak jest dużo maku w strucli
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    uwielbiam strucle
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo smaczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    trzeba siać mak
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    też bardzo lubę strucle z makiem ale takiej jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !