Sposób przygotowania

Wytnij kości z udek. Najlepiej, gdyby udka zostały w 1 części, ale nic się nie stanie jak skończy się to inaczej. Podgrzej głęboką patelnię na średnim ogniu. Dodaj oliwę, a kiedy się rozgrzeje dodaj zarówno mięso, jak i kości i obsmaż je ze wszystkich stron. Smaż aż wszystkie kawałki będą złoto-brązowe, a następnie zmniejsz ogień. Wyjmij mięso i kości i odstaw na bok. Dodaj na patelnię cebulę i marchewkę i podsmaż przez kilka minut. Postaraj się uwolnić wszystkie przysmażone kawałki mięsa. Dodaj do patelni mięso oraz kości. . Przetnij wzdłuż laskę wanilii i wyskrob ziarenka. Pokrój pustą laskę na kawałki i dodaje ją razem z ziarenkami i liśćmi rozmarynu do patelni. Podgrzej aż pojawią się bąbelki i przykryj szczelną pokrywką. Gotuj na średnim ogniu, aż mięso będzie miękkie, czyli jakieś 45 minut. Zdejmij pokrywkę, usuń i wyrzuć kości, które już spełniły swoje zadanie. Zwiększ ogień i pogotuj chwilę, aż sos w patelni zgęstnieje. Spróbuj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj od razu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pewnie niebo w gębie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !