Sposób przygotowania

Cykorię w razie potrzeby oczyścić,odciąć końcówkę (tzw. stopkę), przeciąć na pół, wyciąć znajdujący się w środku głąb (jest gorzki) i pokroić wzdłuż na paski (ok. 1/2cm szerokości). Majonez, wymieszać z chrzanem, dodać do cykorii i wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu. Jeśli ktoś chce to może dodać sól, ale moim zdaniem jest to zbędne bo chrzan ma dość ostry smak.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    polecam taką surówkę, bo jest bardzo łatwa w przygotowaniu i rewelacyjna w smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Chyba mnie przekonałaś do cykorii i zdecyduję się spróbować, bo brzmi apetycznie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    też mam ochotę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !