Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka faszerowane bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 średnie
rodzynki 2 łyżki
migdały, płatki lub słupki 2 łyżki
sezam 1 łyżka
płynny miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka faszerowane bakaliami

Z jabłek skroić wierzchy. Łyżeczką wydrążyć je w środku dokładnie usuwając gniazda nasienne. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać i napełnić nimi przygotowane wcześniej jabłka. Zapiec przez ok. 20 min w średnio nagrzanym piekarniku. Podawać na ciepło. Przed podaniem można udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 01.06.2012 14:02
rewelacja
ben-ka 14.02.2012 08:43
świetny deserek!:)
olkaaa 24.01.2012 08:45
wygl?daj? bardzo ?adnie
Mariposas 22.11.2011 19:29
zdjęcia śliczne
Brigitte 21.11.2011 12:51
Pięknie, smacznie i zdrowo :)
Grazyna0211 28.08.2011 15:24
ale pyszności!
anemon 20.07.2011 08:47
Ale pyszny deserek, aż chce się iść i robić, a zwłaszcza iść i jeść.
Sarenka 19.06.2011 11:02
Bardzo smaczne.
Ewa104 01.06.2011 21:44
Lubię pieczone jabłka.Twoje są wypasione.
IKrakowianka 20.04.2011 21:28
śliczne i pyszne
izapozdro 07.04.2011 20:50
pycha :)
Grażyna13 28.01.2011 10:18
super !
kasiurek 10.09.2010 08:23
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak