Sposób przygotowania

2 piersi z kurczaka pokroić w paski otoczyć w mące ziemniaczanej podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Usmażyć na osobnej patelni 300g pieczarek dodać świeżą żółtą ,czerwoną i zieloną paprykę pokrojoną w paski,
5 listów białej kapusty oraz dużą cebulę również pokrojone w paski wszystko podusić ok. 10 minut.
Połączyć usmażone piersi Z warzywami dodać 8 łyżeczek sosu sojowego Tao Tao ,dosolić do smaku i dodać trochę przyprawy
chińskiej.
Razem 10 min podusić.Na koniec do pół szklanki wody dodać1 płaską łyżkę mąki ziemniaczanej 1 łyżeczkę sosu sojowego
wymieszać wlać do wszystkiego i zagotować.I gotowe POLECAM!
Można podawać z ryżem lub makaronem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    remprzem

    hmmm brzmi apetycznie, gdyby mój mąz nie był jaroszem to bym mu zrobiła a tak to sama je zjem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    mnie też się podoba przepis i postanowiłam go dziś wypróbować na obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    polska ,, chińszczyzna ,, - czemu nie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    mogą być i chińskie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam chińszczyznę :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    ciekawa nazwa:) lubię chińskie dania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    puellae90

    Spróbuje kiedyś przyrządzić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nawe nawet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !