Sposób przygotowania

Mięso pokroić na 4 kawałki , natrzeć przyprawami . Cebulę pokroić w piórka. W rondlu rozgrzać smalec ( olej ), włożyć mięso i obsmażyć na rumiano. Dołożyć cebulę , liście laurowe i ziele angielskie. Wlać wodę , doprowadzić do wrzenia , a następnie dusić na małym gazie aż mięso będzie bardzo miękkie , a cebula prawie się rozgotuje .Wyjąć mięso i rozdrobnić ( powinno się pod naciskiem widelca rozpadać na ,, strzępki „).Włożyć mięso do sosu. Wymieszać. Mąkę rozetrzeć z 2 łyżkami oleju i zagęścić nią sos . Mieszając zagotować sos . Doprawić do smaku sosem sojowym i pozostałymi przyprawami .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiąm takie gęste i pełne smaku sosy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !